Setup = Invalid trackstudio.encoding parameter

Discuss problems installing or using TrackStudio.

Setup = Invalid trackstudio.encoding parameter

Postby randy » Thu Jun 19, 2003 6:54 pm

I am attempting to set up the TrackStudio web application, and have this error:

Invalid trackstudio.encoding parameter
Please press Back and try again.If you want to suggest any features or report bugs just post in the forum.

I tried UTF-8 as well. Anyway, here is my .properties file:
Code: Select all
# Set yes to include debug information
trackstudio.debug yes

# Set character encoding, such as Windows-1252 or UTF-8
trackstudio.encoding ISO-8859-1



I run on Tomcat 4.x, using MySql 4.x. I dropped the 3 config files in the WEB-INF like the docs said....
Any suggestions?

Randy
randy
 
Posts: 5
Joined: Thu Jun 19, 2003 6:44 pm

Re: Setup = Invalid trackstudio.encoding parameter

Postby admin » Thu Jun 19, 2003 7:26 pm

randy wrote:I am attempting to set up the TrackStudio web application, and have this error:

Invalid trackstudio.encoding parameter
Please press Back and try again.If you want to suggest any features or report bugs just post in the forum.

I tried UTF-8 as well. Anyway, here is my .properties file:
Code: Select all
# Set yes to include debug information
trackstudio.debug yes

# Set character encoding, such as Windows-1252 or UTF-8
trackstudio.encoding ISO-8859-1



I run on Tomcat 4.x, using MySql 4.x. I dropped the 3 config files in the WEB-INF like the docs said....
Any suggestions?


What version do you use (2.5SP2 or 2.7Beta2) ?

The source of problem - TrackStudio can't find config file. Please try to use -Dtrackstudio.Home
Maxim Kramarenko (mailto: maximkr@trackstudio.com)
TrackStudio - Hierarchical Bug & Issue Tracking Software
http://www.trackstudio.com
admin
Site Admin
 
Posts: 7909
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00 am
Location: Smolensk, Russia

Postby randy » Thu Jun 19, 2003 7:35 pm

I just downloaded version 2.5SP2 today...
randy
 
Posts: 5
Joined: Thu Jun 19, 2003 6:44 pm

Re: Setup = Invalid trackstudio.encoding parameter

Postby randy » Thu Jun 19, 2003 7:36 pm

admin wrote:What version do you use (2.5SP2 or 2.7Beta2) ?

The source of problem - TrackStudio can't find config file. Please try to use -Dtrackstudio.Home


2.5Sp2...
randy
 
Posts: 5
Joined: Thu Jun 19, 2003 6:44 pm

Re: Setup = Invalid trackstudio.encoding parameter

Postby admin » Thu Jun 19, 2003 7:40 pm

randy wrote:
admin wrote:What version do you use (2.5SP2 or 2.7Beta2) ?

The source of problem - TrackStudio can't find config file. Please try to use -Dtrackstudio.Home


2.5Sp2...


Please try 2.7Beta2, its quite stable now.
Also, please try to use -Ftrackstudio.Home with 2.5SP2.
Maxim Kramarenko (mailto: maximkr@trackstudio.com)
TrackStudio - Hierarchical Bug & Issue Tracking Software
http://www.trackstudio.com
admin
Site Admin
 
Posts: 7909
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00 am
Location: Smolensk, Russia

Re: Setup = Invalid trackstudio.encoding parameter

Postby randy » Thu Jun 19, 2003 7:53 pm

admin wrote:Please try 2.7Beta2, its quite stable now.
Also, please try to use -Ftrackstudio.Home with 2.5SP2.


Still no go -

Malformed \uxxxx encoding.

under 2.7Beta2. Either I am missing something, or the web app doesn't work under a standard tomcat config...
randy
 
Posts: 5
Joined: Thu Jun 19, 2003 6:44 pm

Re: Setup = Invalid trackstudio.encoding parameter

Postby randy » Thu Jun 19, 2003 8:18 pm

randy wrote:Still no go -

Malformed \uxxxx encoding.

under 2.7Beta2. Either I am missing something, or the web app doesn't work under a standard tomcat config...


I tried setting the -Dtrackstudio.Home with version 2.7, and still couldn't get it to work. It always fails over on that encoding property. I know it finds the property files in the WEB-INF directory, because if I yank them out and start tomcat, it reports the ever ambigous "null" error message when I try to login.

So I downloaded the sman.exe swing program, and started up it's Jetty engine. Again, even though the encoding is set my a Swing drop down, it failed and gave me the same error message. Database config checked out, I just can't get past this encoding error!
randy
 
Posts: 5
Joined: Thu Jun 19, 2003 6:44 pm

Re: Setup = Invalid trackstudio.encoding parameter

Postby admin » Thu Jun 19, 2003 9:34 pm

randy wrote:Still no go -

Malformed \uxxxx encoding.

under 2.7Beta2. Either I am missing something, or the web app doesn't work under a standard tomcat config...


I search the google and find following:

> Anyone got any idea what this error means? Or where I can find out.
>
> Exception in thread "main" java.lang.IllegalArgumentException: Malformed
> \uxxxx
> encoding.
> at java.util.Properties.loadConvert(Compiled Code)
> at java.util.Properties.load(Compiled Code)
> at MyProgParams.<init>(MyProgParams.java:51)
> at MyProg.main(Compiled Code)
>
> The line it's complaining about is simply:
>
> properties.load(new FileInputStream(initFile));

It looks like it's complaining about a line in the properties file you
are loading. The usual Java rules about needing to use a double
backslash to represent a backslash apply inside the properties file. If
you have a line like:

someprop=c:\users\me

you need to change it to:

someprop=c:\\users\\me


Does it help you ? If does not - please send me debug logs.
Maxim Kramarenko (mailto: maximkr@trackstudio.com)
TrackStudio - Hierarchical Bug & Issue Tracking Software
http://www.trackstudio.com
admin
Site Admin
 
Posts: 7909
Joined: Thu Jan 01, 1970 3:00 am
Location: Smolensk, Russia


Return to TrackStudio Support

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 0 guests